Duurzaamheid

Solid Food is ontstaan uit de non-profit organisatie Solid, opgericht in 2000. De filosofie achter Solid berust in de overtuiging dat duurzame armoedebestrijding het meest efficiënt is via de krachtenbundeling tussen commerciële bedrijven en non-profit organisaties.

Een maatschappelijk verantwoord bedrijf zoals Solid Food creëert economische vooruitgang voor de lokale bevolking door maatschappelijke waardecreatie, via het scheppen van  werkgelegenheid en afzetmarkten.

Een non-profit organisatie zoals Solid versterkt de lokale bevolking en hun leefomgeving via het verschaffen van opleidingen, technische assistentie en de financiering van sociaal-maatschappelijke projecten.

De interactie tussen beide entiteiten, ons zogenaamd ‘hybride model’, resulteert in de autonome financiering van non-profit activiteiten door eigen commerciële activiteiten.

Een voorbeeld hiervan is ons programma “Familias Saludables”. Hiermee verbetert men de leefsituatie van vele bijzonder kwetsbare gezinnen in de berggemeenschappen van Ayacucho. Solid werkt heel intensief met heel het landbouwgezin samen op vlak van gezondheid en welzijn, zoals de implementatie van technieken voor een verbeterde huisvesting.

Meer info over onze duurzame werking en projecten vindt u via www.solidinternational.be

Bij elke aankoop van onze producten steunt u de lokale bevolking van Ayacucho op hun weg naar een beter leven!